Ο Δ. Μάρης, ξανά, πρόεδρος της ΕΝΕΔ

Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ.), πραγματοποιήθηκε σύνθεση νέου διοικητικού συμβουλίου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο κ. Δημήτρης Μάρης (Πρόεδρος 24MEDIA).

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. εκλέχθηκε ο Δημήτρης Ηλιόπουλος (Δέσμη-Εκδοτική), Γενικός Γραμματέας ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος (Liquid Media), Ταμίας ο Μιχάλης Ψύλος (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και Μέλος ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (Capital).

 

Σε δήλωσή του μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία της ΕΝ.Ε.Δ., ο κ. Δημήτρης Μάρης υπογράμμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν πλέον στην Ελλάδα τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας:

 

“Ως Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου, κύριος στόχος μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης στη χώρα μας, σύμφωνα με θεσμικούς κανόνες και παράλληλα η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και εργαλείων που θα διευρύνουν την παρουσία μας στην αγορά. Σημαντική πρωτοβουλία της ΕΝ.Ε.Δ αποτελεί η θέσπιση του «Κώδικα Δεοντολογίας των Ελληνικών Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης» η οποία παρουσίασε, τον περασμένο Νοέμβριο, ένα Καταστατικό Σύνταξης με κοινούς κανόνες για τα μέλη της και ένα οργανωμένο σχέδιο αυτορρύθμισης που περιλαμβάνει εκδοτικές και δημοσιογραφικές βέλτιστες πρακτικές για τα Ελληνικά ψηφιακά μέσα ενημέρωσης”.

 

Η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 από 15 εκδοτικές εταιρείες και εκπροσωπεί εταιρείες πρωτογενούς (branded) ψηφιακού περιεχομένου. Σήμερα, απαριθμεί επί του παρόντος 22 μέλη, εκ των οποίων τα 13 από αυτά συμμετέχουν ως τακτικά μέλη και τα 9 ως συνδεδεμένοι εκδότες.